Waarom wordt een pizzasteen blijvend vies?

Doordat de pizzasteen erg poreus is trekt het vocht van de pizza's tijdens het bakken in de pizzasteen. Het vocht dat in de pizzasteen trekt verdampt later weer maar het residu van deeg en kaas wat met het vocht mee de steen in getrokken is blijft achter in de steen. Dit residu is niet tot moeilijk uit de steen te verwijderen.

Het residu dat achter blijft in de steen beïnvloedt de bakeigenschappen van de pizzasteen niet. De oppervlakkige viezigheid kunt u het beste wel verwijderen voordat u gaat bakken, aangezien dit een verbrande smaak kan geven aan de pizza's die u bakt. Hoe u deze viezigheid het beste kan verwijderen leest u hieronder.

Plaats de pizzasteen NOOIT in een afwasmachine!!

Onderhoud:

  1. Wacht tot de steen volledig is afgekoeld, anders kan de pizzasteen scheuren of breken.

  2. Als de steen is afgekoeld, moet u de pizzasteen afnemen met een droge keukendoek of een vochtige keukenspons.(gebruik geen schoonmaakmiddelen)

  3. Verwijder de verbranden resten met een keuken-schraapmes.

  4. Bij hardnekkig vuil kunt u gebruik maken van een roestvrijstalen spons.

Let op! Door regelmatig gebruik wordt de pizzasteen vlekkerig. Dit is niet te vermijden.

 

  Pizzasteen na gebruik

In de bovenstaande foto ziet u een pizzasteen die meerdere malen gebruikt is. U ziet dat de steen er vies uitziet, deze viezigheid beïnvloed echter niet de bakeigenschappen van de steen. U kunt dus na verwijdering van het grofste vuil de steen opnieuw gebruiken.