Recept voor onze heerlijke tomatensaus!!

Ingredienten:
  • 750 gram pomodori tomaten (rijp en van goede kwaliteit)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel oregano (gebruik bij verse oregano iets minder)
  • 0,25 theelepel rozemarijn
  • 1-2 groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:
  1. Ontvel de tomaten (dompel de tomaten 15 seconden in kokend water)
  2. Snij de tomaten in vieren
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper deze
  4. Verwarm de olijfolie in een steelpan
  5. Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en fruit deze 3 minuten mee op laag vuur
  6. Voeg de oregano, rozemarrijn, suiker en groentebouillon toe
  7. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 20 minuten pruttelen
  8. Pureer de saus met een staafmixer
  9. Laat de saus eventueel iets verder inkoken totdat deze minder vloeibaar is
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe

Tips:

  • Ofschoon niet zo lekker kun je ook een goede kwaliteit tomaten uit blik gebruiken
  • Als je van iets pikant houdt kun je een halve rode peper meekoken met de tomatensaus
  • De saus moet een goede dikte hebben anders wordt de pizzabodem te nat